Biografie

logo

Al van jongs af aan heeft natuur de interesse van Vincent (Kwintsheul, 1982). Al in zijn jeugd zijn vele uren zijn doorgebracht in bos, heide en polder. In het begin nog met schepnet en verrekijker, later ook met camera. De behoefte mooie ontmoetingen en bijzondere gebeurtenissen vast te leggen, maakte dat hij op zijn 13e zijn eerste analoge spiegelreflexcamera kocht. De passie was aangewakkerd! Sinds dat moment gaat de camera mee op vele wandelingen en reizen.

Hoewel hij later als ecoloog zelfs zijn beroep heeft kunnen maken van natuur, heeft fotografie altijd een bijzondere plek behouden. Het kunnen bevriezen van een moment waarop alles samen komt blijft hij uniek vinden. Bij het kunnen vangen van het juiste moment maakt hij veel gebruik van kennis van de soorten en hun leefomgeving. Juist deze kennis van de soort en hun gedragingen maakt dat het moment van afdrukken voorspelbaar is. Authenticiteit (weergeven van de situatie zoals deze echt is) blijft dan ook een eigenschap die hij belangrijk vindt voor zijn foto’s. Niet voor niets is ‘Dichtbij de natuur en levensecht’ zijn slogan!

Het delen van het gevoel van bewondering en natuurbeleving doe ik in de vorm van lezingen, beeldverkoop, aanbieden van wanddecoraties met natuurfoto's voor kantoor en thuis en het jaarlijks uitbrengen van een kalender. Ook ben ik reisbegeleider van natuur (-foto-) reizen en geef ik workshops.

Hoewel ik de discussie tussen de verschillende merken nooit echt gesnapt heb, is mijn keuze jaren geleden gevallen voor Nikon. Tot op de dag van vandaag gebruik ik mijn Nikon spullen graag, waarbij ik gebruik maak van twee robuste body’s (een full-frame en een crop), diverse lenzen van 18-500 mm, Manfrotto tas en Sirui statieven met Sevenoak schommelkop. Daarnaast diverse accessoires als rijstzak ed.