Wie is Vincent Nederpel?

Hallo allemaal en welkom op mijn website. De naam zegt het al, ik ben Vincent Nederpel. Ik ben geboren in 1982. Gedurende mijn jeugd heb ik veel uren doorgebracht in bos en polder.        Al snel was een diepere interesse voor natuur geboren. Het vastleggen van mooie vondsten of bijzondere momenten door middel van de camera hoorde daar ook bij. Wat begonnen is als hobby, is sinds 2007 uitgegroeid tot een serieuze bezigheid.

Door de jaren heen zijn de foto’s beter geworden en gegroeid tot hoogwaardige kwaliteit. Ook zijn er steeds meer bijzondere soorten en het gedrag vastgelegd. Hierbij streef ik ernaar om de natuurlijke omgeving van een dier, of het landschap centraal te laten staan in een foto. Hierbij staat de authenticiteit erg hoog in het vaandel, de situatie wordt vastgelegd zoals die is; dat is de sport. De kennis en ervaring die ik heb door de achtergrond als ecoloog komt hierbij goed van pas.

Het idee om de website te maken is begonnen met het willen delen van mijn collectie foto’s met anderen als illustratie voor boeken of tijdschriften, dialezingen, tentoonstellingsmateriaal of als decoratie in huis of kantoor: Vincent Nederpel Fotografie was geboren.